середа, 19 вересня 2018 07:25

Як кольори в інтер'єрі впливають на настрій

Як кольори в інтер'єрі впливають на настрій
Світло-бузковий колір дарує відчуття спокою. Фото: kopyok.com

Відтінки в інтер'єрі впливають на психоемоційний стан людини.

Дослідження провели компанія з продажу лакофарбових матеріалів Taubmans, компанія віртуальної реальності Liminal VR і австралійські вчені з Інституту Флорі, пише "Новое время".

Участь у дослідженні взяли 745 осіб. Вони, одягнувши окуляри віртуальної реальності Google Daydream, відвідували кімнати з різними відтінками в інтер'єрі. Після цього піддослідні описували свої емоції за допомогою реакцій. Наприклад, "збуджений", "веселий" і "напружений".

Виявилося, що світло-зелений, світло-бузковий, світло-синій кольори сприяли спокою. Жовтий, помаранчевий і рожевий навіювали оптимізм. Темні відтінки в інтер'єрі провокували смуток і тривожність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наймодніший колір інтер'єру 2018

"Темні відтінки візуально зменшують кімнату, тому необхідно враховувати це при виборі. Якщо ж хочете використовувати їх в інтер'єрі будинку, то бажано використовувати їх для інтер'єру коридору та ванної кімнати. Також можна використовувати темні кольори на невеликих ділянках. Наприклад, на одній стіні, скомбінувавши глибокі тони з більш спокійними відтінками. Таким чином, ви не будете схильні до негативного впливу темних відтінків на ваш емоційний стан", радить спеціаліст по колірних рішеннях в інтер'єрі Грейс Гаррет.

Кольорова гама стін є мало не головною при оформленні приміщення. Для створення гармонійного і цільного простору, варто уникати помилок при виборі певного відтінку. Неврахування освітлення - одна з найгрубіших помилок при виборі кольору. Різне освітлення може показати його по-різному, позбавивши насиченості або надавши сторонній відтінок.

Зараз ви читаєте новину «Як кольори в інтер'єрі впливають на настрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути