Ексклюзиви
середа, 02 січня 2019 12:04

Гриневич назвала головні досягнення освіти за минулий рік

Гриневич назвала головні досягнення освіти за минулий рік
Магістри-юристи вступають за ЗНО. Фото: promin.cv.ua

МОН виокремило 10 основних здобутків у галузі освіти і науки 2018-го.

Досягнення є у кожній сфері, заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час підсумкової прес-конференції "Робота МОН: підсумки 2018-го - візія 2019-го".

Серед основних змін у дошкільній освіті - створення додаткових місць. За минулий рік чергу зменшили на 22 тис.

Торік створили Національне агенство із забезпечення якості освіти. Також запустили Нову українську школу. Вперше до першого класу діти йшли за місцем прописки, а не за результатами конкурсів. 2018-го створили 286 додаткових опорних шкіл і 561 інклюзивно-ресурсний центр. Крім того, Україна вперше за багато років узяла участь у Всесвітній гімназіаді.

Міносвіти почало модернізовувати професійно-технічну освіту. Створили 50 навчально-практичних центрів з сучасним обладнанням для навчання за найбільш гостродефіцитними професіями.

Серед змін у сфері вищої освіти - вступ на правничі спеціальності лише за результатами ЗНО, участь навчальних закладів у міжнародних програмах: "Горизонт 2020" і "Ерасмус+".

Минулого року почали розвиток антарктичних досліджень. Удвічі більше наукових установ та вишів отримали доступ до баз даних Scopus та Web of science.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річне навчання і врізання держзамовлення - які зміни в освіті відбулися 2018-го

"Це лише така частина айсбергу, бо хочеться дати сконденсовану інформацію. Є велика кількість новацій та змін, які просто фізично неможливо презентувати одночасно. Усі ці досягнення з різних сфер, тому вони є абсолютно рівноцінними між собою і виставлені у порядку від наймолодшого до найстаршого споживача, який у нашій країні отримав більше переваг завдяки цій проробленій роботі", – каже Лілія Гриневич.

Одна з головних подій 2018-го - запуск Нової української школи. Цьогоріч за новими методиками і програмами почали вчитися 448,5 тис. дітей у 17 тис. шкіл. Їх навчатимуть більше 22 тис. вчителів, які пройшли навчання й отримали відповідні сертифікати.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич назвала головні досягнення освіти за минулий рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути