середа, 20 грудня 2017 07:25

Гаррі Поттер і ведмідь Паддінгтон - створили нові сузір'я

Британські науковці створили нові сузір'я.

Проект реалізували науковці Бірмінгемського університету та команда наукового фестивалю The Big Bang Fair. Сузір'я назвали на честь улюблених героїв британських дітей, повідомляють на сайті вузу.

Проект назвали Look Up To The Stars. Серед героїв - Гаррі Поттер, легкоатлети Мо Фарах і Усейн Болт, льотчик Тіма Пік, телеведучий сэр Дэвид Аттенборо, ведмедик Паддінгтон, тенісистка Серена Вільямс та 20-річна пакистанська правозахисниця Малала.

Автор: birmingham.ac.uk
 

Сузір'я створили після проведеного дослідження. Воно показало, що створені на зодіаку та стародавніх міфологічних фігурах сузір'я не надихають нинішнє покоління дивитися на зоряне небо. 72% дітей ніколи не дивилися на нічне небо, щоб знайти зоряне сузір'я. 29% не змогли б розпізнати принаймні одне класичне сузір'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 100 зірок на годину: Землю освітить "найбагатший" зорепад

Кожне сузір'я представляє відомих нині чоловіків і жінок. Вони надихають дітей своїми прикладами у спорті, розвагах, науці. Новий проект формуватиме у молоді цікавість до космосу та астрономії, переконані науковці.

Астрономи римського університету визначили, що Чумацький Шлях мав активне ядро небезпечного випромінювання кілька мільярдів років тому. Випромінювання, яке випускається галактикою, цілком могло вбити усе багатоклітинне життя. Воно існувало на відстані в кілька десятків тисяч світлових років від центру.

Зараз ви читаєте новину «Гаррі Поттер і ведмідь Паддінгтон - створили нові сузір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути