четвер, 09 листопада 2017 05:35

NASA оприлюднило унікальне фото зіткнення сотень галактик

У NASA опублікували дивовижний знімок зіткнення кількох гігантських галактичних систем. Подія сталася в космічному квадраті Abell 2744, розташованого в 4 млрд світлових років від Землі.

  Зіткнення сотень галактик
Зіткнення сотень галактик

Скупчення галактичних систем, подібно Abell 2744, може включати в себе деколи до декількох сотень галактик. В результаті зіткнення їх у космос виплеснулися гігантські ударні хвилі і радіаційне випромінювання. На представленому фотознімку випромінювання зафіксовано в червоному та оранжевому тонах. У центральній частині фотознімка в фіолетовому кольорі представлені рентгенівські промені, повідомляють Цікавості.

Астрономи намагаються зрозуміти природу послідовності зіткнень галактичних скупчень. Вчені повідомили, що в даний час їм відомо про три подібні космічні події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA сказали, коли вироблятимуть кисень із атмосфери Марсу

Взаємодіючі галактики — галактики, розташовані в просторі досить близько, щоб взаємна гравітація істотно впливала на форму, рух речовини й зір, на процеси зореутворення, а в деяких випадках — і на обмін речовиною між галактиками. Для взаємодіючих галактик характерна наявність "хвостів", "мостів" і викидів речовини.

Зіткнення галактик є звичайним явищем в еволюції Всесвіту. Галактики мають розміри порядку сотень тисяч світлових років, а в групах галактик відстані між ними вимірюються мільйонами світлових років.

Зараз ви читаєте новину «NASA оприлюднило унікальне фото зіткнення сотень галактик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути