вівторок, 22 серпня 2017 02:24

У NASA сказали, коли вироблятимуть кисень із атмосфери Марсу

У NASA сказали, коли вироблятимуть кисень із атмосфери Марсу
У NASA хочуть виробляти кисень із атмосфери Марсу в 2020 році. Фото: Riddle/YouTube

У NASA хочуть виробляти кисень із атмосфери Марсу в 2020 році.

Вони відправлять на червону планету водорості або бактерії під час місії Rover, щоб створити придатне для людей повітря, повідомляє independent.co.uk.

Вчені сподіваються, що мікроорганізми харчуватимуться марсіанським ґрунтом та відкачуватимуть кисень, як побічний продукт. Якщо експеримент буде успішним, то це зробить Марс кращим для проживання майбутніх колонізаторів. Зараз в атмосфері Марса міститься всього 0,13% кисню, у порівнянні з 21% на Землі.

Чинний голова NASA Роберт Лайтфут сказав: "У цьому експерименті ми збираємося спробувати і фактично створювати кисень з атмосфери на Марсі, очевидно, це сходиться з людськими можливостями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA опублікувало відео блискавок зі супутника

Уряд США також планує побудувати магнітний щит навколо Марса та встановити ядерний реактор на планеті. Вони сподіваються створити місячну космічну станцію біля Місяця, яка могла б стати вихідною точкою для інших місій у Сонячній системі.

Канадсько-американський бізнесмен Ілон Маск оголосив про плани колонізувати Марс і сказав, що приблизно витрати становитимуть близько $10 млдр на людину.

Дослідники NASA вперше зафіксували на відео вибух зірки. Він спричинив спалах у 130 разів яскравіший від нашого Сонця. Відео опубліковано на каналі nasa's Ames Research Center на YouTube.

Зараз ви читаєте новину «У NASA сказали, коли вироблятимуть кисень із атмосфери Марсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути