вівторок, 21 листопада 2017 18:35

Чому іноді корисно порівнювати себе з іншими

Кожна людина час від часу порівнює себе з іншим. Внаслідок цього виникає 2 проблеми: комплекс неповноцінності або "зоряна хвороба", - пише експерт з сімейного тайм-менеджменту Марія Васіна у своєму блозі.

Внаслідок 1-го комплексу у людини виникає апатія, хандра та депресія. Адже завжди знайдеться хтось талановитіший, стрункіший чи багатший. Коли з'являється "зіркова хвороба" і люди навколо здаються менш успішними, людина може зупинитися і не досягти більшого.

Утім, порівнювати себе потрібно з успішними людьми.

"Щоб уникнути внутрішніх проблем, важливо порівнювати себе не з кепського почуття заздрості, а бажання повчитися у цих людей. Адже у них є те, чого немає у вас. Вони роблять те, що не робите ви. Вміють те, чого не вмієте робити ви. Знають те, чого не знаєте ви", - пояснює фахівець.

Автор: batop.ru
  Порівнювати себе потрібно з успішними людьми.
Порівнювати себе потрібно з успішними людьми.

Експерт радить дізнатися секрети успіху таких людей і застосовувати їх у власному житті. Якщо людина незнайома - варто поспостерігати за нею, знайти інформацію в інтернеті, за можливості познайомитися. Якщо мова йде про коло ваших знайомих - запитайте у них особисто.

Потрібно вчитися в інших людей і діяти, а не звинувачувати усе навколо у власних бідах.

Не варто порівнювати себе з менш успішними людьми. Краще замінити це на порівняння з самими собою. Це допоможе зосередитися на своїх можливостях і стати ще успішнішим і щасливими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Говоріть про свої потреби без натяків і маніпуляцій": психологи радять, як зберегти стосунки

Порівняння "себе сьогоднішнього" із "собою вчорашнім" - стимулює до більшого. Ніхто не досконалий. Кожному завжди є що покращити у власному життя.

Фахівець радить навчитися ставити собі кілька запитань: за що я можу себе сьогодні похвалити, наскільки мені сьогодні вдалося наблизитися до своєї мети або мрії, що вийшло або не вийшло в собі змінити, які мої сильні чи слабкі сторони сьогодні проявилися.

У стосунках між чоловіком і жінкою важливий діалог. З партнером слід говорити, питати, уточнювати та радитись. Існує 3 типи стосунків між чоловіком та жінкою, тому іноді діалог не вдається. Але будь-яка форма відносин - це культура поводження з почуттями і переживаннями одне до одного.

Зараз ви читаєте новину «Чому іноді корисно порівнювати себе з іншими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути