пʼятниця, 29 січня 2021 10:37

Apple змінює політику конфіденційності

Apple змінює політику конфіденційності
Організації, що займаються захистом прав споживачів і питаннями конфіденційності, давно називають таку практику незаконною. Фото: pexels.com

Американська корпорація Apple представила довгоочікуване оновлення політики конфіденційності, яке дозволить користувачам вирішувати, як саме використовуватимуться їхні особисті дані.

Головна зміна полягає в тому, що, починаючи з наступного оновлення iOS 14, яке вийде навесні, користувачі Apple зможуть самі вирішувати, чи дають вони дозвіл на відстеження деяких їхніх даних в інтересах рекламодавців. Тепер користувач сам обиратиме, кому він готовий надати доступ до IDFA. При спробі програми або третьої сторони використати цей ідентифікатор, користувач отримуватиме повідомлення із варіантами: дати згоду або відмовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Apple презентує iPhone 13

Організації, що займаються захистом прав споживачів і питаннями конфіденційності, давно називають таку практику передачі IDFA незаконною. 85% користувачів уже заявили, що не давали б додаткам можливість відстеження, якби можна було вибирати.

Apple оголосила про намір змінити політику конфіденційності ще минулого літа, і вже тоді це викликало невдоволення Facebook, для якої реклама є основним джерелом доходу. Марк Цукерберґ звинуватив Apple у зловживанні домінуючим становищем. Компанія Google натомість заявила, що більше не використовуватиме дані IDFA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: iPhone 12 став успіхом - Apple стрімко наростила прибутки

Ідентифікатор для рекламодавців - IDFA - унікальний ідентифікаційний номер, що присвоюється гаджетам Apple та допомагає, наприклад, у видачі користувачам контекстної реклами. Досі сторонні розробники і рекламодавці могли вільно отримувати доступ до IDFA і тим самим відслідковувати активність конкретного користувача, використовуючи це при пропозиції таргетованої реклами.

У Twitter заявили, що їм загрожує штраф у розмірі до $250 млн від влади США за використання телефонних номерів і адрес електронної пошти для реклами.

Зараз ви читаєте новину «Apple змінює політику конфіденційності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути