вівторок, 27 лютого 2018 13:14

Які продукти потрібно їсти жителям великих міст

Які продукти потрібно їсти жителям великих міст
Багаті вітаміном В продукти зменшують негативний вплив забрудненого повітря на організм. Фото:kakotvet.com

Жителям мегаполісів потрібно збільшити в раціоні багаті на вітаміни групи В продукти.

Багаті на вітаміни цієї групи волоські горіхи, банани, мигдаль, авокадо, кеш'ю, томати, гарбуз, шпинат, спаржа, арахіс, зелений горошок, м'ясо, риба, яйця, печінка. Про це повідомляє 24tv.

Американські дослідники з Колумбійського та Гарвардського університетів провели дослідження, як жителі великих міст потерпають від забруднення повітря через транспорт. У ньому взяли учать люди віком від 18 до 60 років. Вони багато часу проводили на вулиці та неподалік дороги.

Піддослідних також розділили на дві групи. Учасники першої групи вживали плацебо - речовини без явних лікувальних властивостей. Їх використовують для імітації ліків у дослідженнях. Учасники другої групи приймали вітамінні добавки. Вони містили фолієву кислоту, вітамін B6 та B12.

Після експерименту піддослідним зробили аналіз крові. Він показав, що учасники, які вживали вітамін В, були більш захищені від впливу забруднення повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плоди для любові: сім продуктів, що розпалюють пристрасть

Щоб компенсувати негативний вплив на організм забрудненого міського повітря, слід збільшити вживання багатих вітаміном В продуктів.

Щоб позбутися стресу і поганого настрою, багато хто вдається до заїдання своїх проблем або вживання алкоголю. При вживанні солодощів в крові піднімається рівень цукру, що покращує настрій лише на деякий час. Але як тільки він падає – емоційний стан погіршується. Краще замінити солодощі на фрукти або хрумкі овочі.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти потрібно їсти жителям великих міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути