четвер, 25 січня 2018 23:28

Вчені створили банан з їстівною шкіркою

Вчені створили банан з їстівною шкіркою
Банан з їстівної шкіркою коштує 5,75 долари Фото: chem-polezno.com

Японська дослідницька компанія створила сорт банана з їстівної шкіркою. Назвали його Монгі, що в перекладі означає "неймовірний". Банан виходить солодше звичайного, і його шкірку можна їсти разом з м'якоттю.

Для початку вчені садять і вирощують бананові дерева при температурі мінус 60 градусів. Через зміни температури плоди починають рости швидше, а текстура шкірки стає схожою на листя салату. Зазвичай банани ростуть при температурі 26 градусів тепла.

Така шкірка має поживну цінність і містить вітамін B6, магній і амінокислоту, яка відіграє важливу роль в роботі нервової системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томат-гігант: виростили овоч незвичайної форми

Зазначається, що вирощування банана дорого обходиться, і кожного тижня в магазин на заході країни привозять лише десять фруктів. Один банан коштує 5,75 долара (165 грн).

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили банан з їстівною шкіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути