четвер, 27 липня 2017 14:21

Які люди вчаться брехати швидше й успішніше - дослідження

Які люди вчаться брехати швидше й успішніше - дослідження
Вчені довели, що схильність до лицемірства і вміння маніпулювати людьми допомагають швидко навчитися приховувати правду. Фото: pixabay

Психопати вчаться брехати набагато швидше і успішніше за людей без психічних відхиленнь. Це під час дослідження з'ясували вчені з Гонконзького університету.

Про це повідомляє журнал Translational Psychiatry.

У дослідженні взяли участь 52 студенти, які заповнили анкети. За результатами аналізу, високий рівень психопатичних рис виявили у 29 респондентів. Після цього фахівці показали їм серію фотографій знайомих і незнайомих людей, а учасники повинні були залежно від поданого ним сигналу сказати правду або збрехати про те, чи знайомі вони з людиною на фото, чи ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

Дослідники повторили експеримент кілька разів. Виявили, що учасники з високим рівнем психопатичних рис в наступні рази давали неправдиві відповіді швидше. Швидкість відповідей студентів, які не схильні до психопатії, не змінилася.

Фахівці довели, що схильність до лицемірства і вміння маніпулювати людьми допомагають швидко навчитися приховувати правду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У надрах Місяця є вода - планетологи

До психопатичних розладів належать такі особливості характеру, як надмірна боязкість, нерішучість і вразливість, замкнутість та інші риси, які заважають людині вести нормальне соціалізоване життя.

Раніше, стало відомо, що депресія змінює структуру мозку. Зміни торкаються білої речовини, що містить елементи, які дозволяють нервовим клітинам ефективно спілкуватися одна з одною через електричні сигнали. За ушкодження білої речовини спостерігають проблеми з обробкою емоцій і мисленням.

Зараз ви читаєте новину «Які люди вчаться брехати швидше й успішніше - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути