Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2017 11:10

Як розвивати дитячі здібності – поради психолога

Як розвивати дитячі здібності – поради психолога
Природні задатки та інтереси дитини - база для розвитку її творчих чи спортивних здібностей. Фото: netmums.com

Дитину потрібно всіляко підтримувати у її заняттях творчістю чи спортом. Для малят дуже важлива батьківська похвала. Так вони відчувають батьківську любов та прихильність, кажуть фахівці.

"Не можна критикувати дітей, хай навіть їхні малюнки не досконалі, а гімнастична вправа виконана з помилками. Намагайтеся підтримувати творчі ініціативи малюка. Головне, чим би не займалася ваша дитина, створіть у квартирі атмосферу любові і розуміння. Хваліть її за кожне досягнення. Адже немає більшого стимулу до дії, ніж похвала близької людини", - каже Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Власних дітей варто підтримувати не тільки словом, а й ділом. Потрібно виділити куток, де дитина займатиметься творчістю чи спортом. Там має бути усе необхідне для заняття. Це - гарний стимул, щоб дитина займалася улюбленою справою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземні мови для дитини: коли варто починати?

"Створіть вдома спеціальне робоче місце чи куток. Також у маляти має бути вдосталь матеріалів для творчості та причандалля для спорту. Якщо дитина малює чи ліпить - організуйте для неї стілець та стіл. У коробку складіть необхідні речі: пластилін, фарби, олівці, фломастери, папір та розмальовки. Дайте фартух чи одяг, який би вона могла з легкістю забруднити. Для занять гімнастикою чи танцями купіть дитині спеціальний килимок. На ньому їх буде зручно тренуватися", - радить фахівець.

Крім того, потрібно виділити спеціальний час для занять. У будні – вистачить 15-20 хв. У вихідні – годину.

Природні задатки та інтереси дитини - база для розвитку її творчих чи спортивних здібностей. Утім вони переростають в обдарованість за умови кропіткої роботи. Саме тому важливо виявити задатки дитини у дошкільному віці. Фахівці радять пограти з малюком у гру "Заверши речення". Хтось з батьків починає речення, а дитина має його закінчити. До прикладу, "я хочу бути...", "мені подобається грати у ... ", "мої улюблені іграшки...", "я не люблю робити..." тощо.

Зараз ви читаєте новину «Як розвивати дитячі здібності – поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути