Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 12:05

Як навчитися мислити позитивно, щоб стати щасливою людиною

Сьогодні, 20 березня, у світі відзначають День щастя. У рейтингу щасливих країн Україна опинилася на 132 місці. Усе тому, що люди відкладають свою радість "на потім". Забувають, що щастя – у кожній миті життя.

"Від нас самих залежить, у чому ми бачимо власне щастя. Люди забувають, що треба жити тут і зараз. Втрачають радість, піддаються поганим думкам та тривогам. Люди перестають дарувати собі маленькі радощі, втрачають смак до життя, наповнюють його сумом та негативом. Натомість потрібно змінювати вектор своєї уваги зі знака мінус на знак плюс", - розповідає Gazeta.ua духовний психотерапевт, майстер медитації Дарія Саєд.

Gazeta.ua зібрала 5 порад, як навчитися мислити позитивно.

1. Позбавляйтеся негативних думок одразу.

Автор: petite-entreprise.net
 

Як тільки вони з'явилися і завдають шкоду – гоніть їх геть. Корисно носити у кишені чи сумочці картку з позитивним твердженням чи афоризмом. Його також можна написати у нотатках на смартфоні. Такий вислів використовують як "замінник думок".

2. Щоб позбутися негативного мислення - допоможіть комусь. Допомога може бути найрізноманітнішою - потримати двері у магазині мамі з коляскою, поступитися місцем у громадському транспорті, дати коштів нужденному тощо. Така невелика, але добра справа принесе позитивні емоції.

3. Відволікайте себе від негативного мислення.

Автор: UAinfo
 

Коли помічаєте, що поринаєте у тривогу, згадайте якусь приємну подію з життя, цікавий випадок чи смішний вислів. Завдяки цьому переключитеся на позитивне мислення.

4. Присвячуйте негативному мисленню кілька хвилин у день. Робіть це у визначений час – найкраще ввечері. Якщо негативні думки з'являються зранку чи вдень, нагадайте собі – ще не час. А ввечері, підводячи підсумки дня, розберіться у собі – що стало причиною негативу та як його уникнути наступного разу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог розповіла, що потрібно для щастя

5. Занотовуйте свої досягнення щодня або щотижня.

Автор: askelterveyteen.com
 

Заведіть для цього зошит або блокнот. Пишіть про свої маленькі перемоги, добрі справи та приємні моменти. Згадайте кожну маленьку деталь, намагайтеся нічого не забути. У моменти, коли стане сумно, загляньте до свого записничка. Ви згадаєте, що хорошого з вами сталося останнім часом.

20 березня відзначають Міжнародний день щастя. Цей день проголосила ООН 2012-го року. Таку дату обрали не випадково. 20 березня - день весняного рівнодення. Практично в усьому світі день дорівнює ночі. Це символ рівності усіх жителів планети, вважають в ООН. Найщасливіша країна - Норвегія.Такі дані звіту всесвітнього щастя World Happiness Report 2017. До п'ятірки також увійшли Данія, Ісландія, Швейцарія та Фінляндія. Цього року Україна опинилася на 132-му місці серед найщасливіших країн.

Зараз ви читаєте новину «Як навчитися мислити позитивно, щоб стати щасливою людиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4068
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути