вівторок, 02 жовтня 2018 16:19

5 порад, які врятують від осінньої хандри

Коли на вулиці холодно та сиро, хандра з'являються навіть у оптимістів. Одна з причин – недостатня кількість сонячного світла, розказує психолог Наталія Носаль.

"Хандра зазвичай - сезонне явище. З'являється або восени, або навесні. Серед причин осінньої хандри - скорочення світлового дня, похмура і дощова погода, близьке настання зими", - каже фахівець.

Gazeta.ua підготувала 5 порад, як впоратися з осінньою хандрою.

Познайомтеся з внутрішньою дитиною

Візьміть яскраву парасолю, не менш яскраві чоботи і йдіть на вулицю. У ґумових чоботах можна сміливо долати калюжі. Якщо ніхто не бачить, - навіть пострибати. А ще можна дочекатися тоненького льоду і кришити його ногами у своє задоволення.

Займіться спортом

Автор: brjunetka.
  Фізична активність - запорука хорошого настрою.
Фізична активність - запорука хорошого настрою.

Осінь - найкраща пора зайнятися спортом: ще не холодно, але вже немає спеки. У таку погоду найлегше втягнутися у тренувальний процес і продовжувати заняття. Крім того, фізична активність - запорука хорошого настрою.

Зробіть собі приємну покупку

Придбайте теплий, пухнастий і ніжний светр. Покупка не тільки принесе задоволення, а й стане корисною у холодні осінні та зимові дні. Плетений вибір можна поєднувати не лише з джинсами, а й сукнями.

Поласуйте смачненьким

Восени, крім яблук, груш, винограду і слив, з'являються калина, журавлина, хурма і гранат. А ще головна "полуниця" осені - інжир. Фрукти дуже смачні та корисні. Вони - хороший заряд вітамінів перед зимою.

Автор: brjunetka.
  Фізична активність - запорука хорошого настрою.
Фізична активність - запорука хорошого настрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім правил, які врятують від осінньої хандри

Влаштуйте короткі пригоди

Осінь - чудова пора для подорожей на короткі відстані. Візьміть бутерброди, фрукти, термос із гарячою кавою, чаєм чи какао, ковдру і вирушайте до сусіднього містечка. У навіть найменшому місті чи селищі ви побачите багато цікавого.

Одна з причин, чому жінки не просять допомоги, - невміння це робити. Мовляв, не хочеться нав'язуватися. Жінки часто соромляться признатися іншим у тому, що чогось не вміють. Тому вирішують все робити самостійно.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, які врятують від осінньої хандри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути