неділя, 17 травня 2020 16:17

11 років тому з'явилася найпопулярніша комп'ютерна гра

11 років тому з'явилася найпопулярніша комп'ютерна гра
Minecraft святкує день народження. Фото: nintendo.ru

17 травня 2009 року вийшла перша, тестова версія комп'ютерної гри "Minecraft", яка стала однією з найпопулярніших в світі.

Minecraft за основу використала ідеї браузерної гри Infiniminer, зокрема графіку. Початково її написав мовою Java шведський програміст Маркус Перссон. Гра швидко стала популярною, і на кошти з прибутків від гри створили компанію Mojang, яка на сьогодні продовжує розвивати гру.

Альфа-версію Minecraft випустили 17 травня 2009, бета версію — 20 грудня 2010. Офіційні випуски гри для iOS, Android і повна версія для ПК представили 18 листопада 2011 на конференції фанатів MineCon 2011, яка відбулася в Лас-Вегасі.

У грі існує сім типів світів. Звичайний тип світу за замовчуванням імітує усереднену земну поверхню, що має помірні перепади висот, підземелля, скелі, гори, різні водойми, біоми, тощо. Суперплаский тип складається з рівної поверхні, яка знаходиться на порівняно невеликій висоті і зі значним освітленням. Великі біоми - тип світу зі збільшеними об'єктами, розширений від звичайного типу відрізняється наявністю надзвичайно високих гір, що ускладнює пересування і виживання в грі. Також є користувацький тип, у режимі якого гравець має можливість самотужки налаштувати світ, детально вказавши які ландшафти та об'єкти мають бути наявні, математичні основи світу, або обрати готовий варіант з-поміж пропонованих. Режим налагодження: автоматично вмикається режим спостереження. Генеруються всі можливі у грі блоки. Використовуються для перевірки текстур. Власний: даний тип світу дозволяє створити світ який повністю складається з одного біома. Також, в налаштуваннях створення світу крім біома можна налаштувати варіант створення: поверхня, літаючі острови або печери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скептикам показали першу у світі кольорову фотографію

Minecraft — незалежна відеогра студії Mojang 2011 року, створена в жанрі "пісочниця". Дія в грі відбувається у відкритому світі з виглядом від першої або третьої особи на вибір. Гра започаткувала однойменну серію, для всіх творів якої характерний мінімалістичний кубічний дизайн. Ця гра передусім дає змогу виразити свою креативність.

Зараз ви читаєте новину «11 років тому з'явилася найпопулярніша комп'ютерна гра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути