вівторок, 26 грудня 2017 16:45

Журналісти провідних українських ЗМІ завершили навчальний економічний курс за підтримки ICU

Журналісти провідних українських ЗМІ завершили навчальний економічний курс за підтримки ICU
23 грудня в Києві відбувся перший випуск студентів Центру вдосконалення економічної журналістики за участі VoxUkraine, групи ICU та Visa

23 грудня 2017 року в Києві відбувся перший випуск студентів Центру удосконалення економічної журналістики, заснованого спільно Київською школою економіки, VoxUkraine, фінансовою групою ICU і компанією Visa.

34 журналісти провідних українських ЗМІ, серед яких "Інтерфакс-Україна", "ЛігаБізнесІнформ", "Економічна Правда", "1+1", "5 канал", "Новое время", "Фінансовий клуб" та інші пройшли двомісячний навчальний курс "Економіка, ринки і аналіз даних".

Найкращі економісти і фінансові аналітики країни, зокрема фахівці ICU, розробили навчальні матеріали та лекції, які допомогли слухачам курсу розібратися в макроекономічному аналізі, державних і корпоративних фінансах, методах збору, аналізу та візуалізації даних. На практичних прикладах журналісти виявили, як уряд може впливати на фінансову поведінку людей і компаній, і, навпаки, як очікування і переконання громадян і бізнесу відображаються на економіці країни.

"Альберт Ейнштейн колись сказав: якщо ви не можете пояснити щось просто - значить, ви цього не розумієте. Тільки економічна грамотність, розуміння світового економічного контексту і місця України в ньому, і, зрозуміло, неупередженість і незаангажованість, дозволяють журналістам професійно виконувати свою непросту роботу. Нам приємно, що ми можемо внести свій вклад у підвищення якості ділової журналістики. Адже це покращує фінансову грамотність наших співгромадян, робить прозорішою і чесною комунікацію в державному і приватному секторі, і, в кінцевому підсумку, позитивно впливає на міжнародний імідж країни", - зазначив керуючий партнер групи ICU Макар Пасенюк.

Група ICU (www.icu.ua) - незалежна інвестиційно-консалтингова група, що надає послуги з управління активами і приватним акціонерним капіталом. Група спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи.

Заснована 2006 року фахівцями з ING, група ICU є лідером з управління активами в Україні. Під її управлінням перебувають активи понад $500 млн. З 2010 року прибутковість флагмана групи CIS Opportunities Fund склала понад 16% річних, за вирахуванням плати за управління, у порівнянні з річним доходом менше 1% для індексу HFRI Emerging Markets Russia/Eastern Europe Index за аналогічний період.

Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі партнери ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти провідних українських ЗМІ завершили навчальний економічний курс за підтримки ICU». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути