понеділок, 05 вересня 2011 13:45

Зростання цін на молочні продукти пережене навіть інфляцію - експерти

Зростання цін на молочні продукти пережене навіть інфляцію - експерти

Зростання цін на молочні продукти, що спостерігається останнім часом  в Україні, триватиме і буде не нижче за рівень інфляції.

Таку думку висловили експерти аграрного ринку.

"Надалі буде зростати ціна на молочні продукти, хоча б на рівні інфляції. Ціна падати не буде", - сказав голова ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський на прес-конференції.

Він зазначив, що за останні три тижні серпня ціни на молочні продукти зросли на 10-15%.Тільки минулого тижня зростання цін трохи призупинилося, додав Чагаровський.

Експерт вважає, що молокопереробники не підуть на значне підвищення цін, оскільки вони навчені торішнім досвідом, коли різке підвищення вартості молокопродуктів призвело до значного зниження попиту на них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сир, сметана та йогурти подорожчають майже на чверть - експерт

Заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський також вважає, що Україну надалі очікує зростання цін на молочні продукти.

"Судячи з усього, тенденція до підвищення цін неминуча", - сказав він.

У той же час Ярославський не прогнозує істотного підвищення вартості молокопродуктів через загрозу зниження попиту на них.

"Споживчий попит стримує зростання цін на готові молочні продукти", - сказала, у свою чергу, експерт Українського клубу аграрного бізнесу Інна Ільєнко.

За її словами, на внутрішній ринок також впливає імпорт молочної продукції.

Ільєнко зазначила, що уряд може розглянути можливість зниження імпортних мит на молочні продукти для стримування зростання цін в осінньо-зимовий період.

Зараз ви читаєте новину «Зростання цін на молочні продукти пережене навіть інфляцію - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути