середа, 07 жовтня 2020 10:14

Зеленський у Брюсселі заговорив про "промисловий безвіз"

Зеленський у Брюсселі заговорив про "промисловий безвіз"
Президент заявив про наміри рухатися в напрямку угоди про "промисловий безвіз". Фото: unsplash

Україна хоче стати частиною Єдиного цифрового ринку ЄС, його енергетичних ринків та авіаційного простору.

Ці питання українська делегація обговорила на 22-му саміті "Україна – ЄС", представивши бачення оновленої Угоди про асоціацію у сфері торгівлі та секторальної взаємодії, повідомляють у Офісі президента.

Одним із ключових результатів саміту стала домовленість розпочати 2021 року спільну оцінку досягнень цілей Угоди про асоціацію, що стане рушійною силою для її наступного оновлення.

"Ми предметно обговорили поглиблення секторальної інтеграції. У фокусі наших дискусій – інтеграція до Єдиного цифрового ринку ЄС, енергетичних ринків України й Євросоюзу, взаємодія у реалізації Європейського зеленого курсу", – сказав президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт "Україна - ЄС": стали відомі результати зустрічі

Президент заявив про наміри рухатись у напрямку угоди про "промисловий безвіз".

"Уже розпочала роботу експертна місія ЄС, що оцінить готовність України до укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції", – повідомив він.

За словами президента, було обговорено терміни підписання Угоди про Спільний авіаційний простір. Він отримав запевнення від європейських партнерів, що це можна буде зробити наступного року.

Президент Європейської ради Шарль Мішель зазначив, що Угода про асоціацію має на меті створити умови для поступової інтеграції України у внутрішній ринок Європи.

"Це найамбітніша угода, яку має Євросоюз із будь-якою країною", – сказав він, наголосивши, що ЄС має намір поглиблювати співпрацю з Україною в галузі ІТ та "зеленої" енергетики.

Кабмін та Європейська комісія 6 жовтня підписали 3 угоди, які передбачають виділення Україні €60 млн. Церемонія підписання відбулась у Брюсселі в рамках саміту Україна – ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у Брюсселі заговорив про "промисловий безвіз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути