вівторок, 06 жовтня 2020 23:31

Саміт "Україна - ЄС": стали відомі результати зустрічі

Саміт "Україна - ЄС": стали відомі результати зустрічі
Повідомили результати саміту. Фото: Укрінформ

У Брюсселі на саміті "Україна - Євросоюз" лідери ЄС і України обговорили ряд питань співпраці і подальшої підтримки з боку ЄС, а також прийняли ряд важливих рішень.

Сторони на саміті підтвердили незмінну позицію щодо зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС на основі Угоди про асоціацію, йдеться в повідомленні пресслужби президента України.

Президент Євроради Шарль Мішель заявив, що Євросоюз виділить Україні €190 млн, які повинні допомогти країні в боротьбі з коронавірусом.

В ЄС відзначили досягнутий Україною прогрес у процесі здійснення реформ - земельна реформа, ухвалення закону про регулювання банківської діяльності, прогрес у децентралізації, початок роботи Вищого антикорупційного суду - і наголосили на необхідності подальшого прискорення процесу реформування і боротьби з корупцією.

Європейський Союз повідомив про нові програми з підтримки сільського господарства, місцевого мікровиробництва, малих і середніх підприємств (МСП), в тому числі за рахунок кредитування в місцевій валюті, громадянського суспільства, транспорту, інфраструктури, навколишнього середовища і кліматичної діяльності, а також про конкретну підтримку сходу України.

"Ми вітали продовження успішної імплементації безвізового режиму для громадян України. Ми наголосили на важливості продовження виконання критеріїв лібералізації візового режиму і прискорення відповідних зусиль із реформ. Ми з нетерпінням чекаємо на відновлення звичних можливостей для подорожей наших громадян, щойно дадуть можливість цього епідемічні умови", - йдеться в тексті заяви.

Також в ЄС заявили про невизнання незаконної анексії Криму Росією і необхідність відновлення санкцій відносно РФ і посилення політичного тиску на Кремль, а також визнали відповідальність російської сторони за поновлення обстрілів на Донбасі і порушення режиму тиші.

"Ми високо оцінили конструктивний підхід України в "нормандському форматі" і Тристоронній контактній групі і закликали Росію відповісти взаємністю", - йдеться в тексті.

На саміті Києву нагадали про необхідність деолігархізації, а також викорінення корупції та проведення реальної судової реформи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Слузі народу" прокоментували заяву ЄС щодо санкцій проти олігархів

Нагадаємо, Євросоюз і Україна підписали угоду про виділення €60 млн.

Зараз ви читаєте новину «Саміт "Україна - ЄС": стали відомі результати зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути