понеділок, 27 серпня 2018 10:02

Збільшилось число польських компаній, які беруть на роботу українців

Збільшилось число польських компаній, які беруть на роботу українців
Кожна п'ята польська компанія працевлаштовує українців

21% компаній в Польщі беруть на роботу українців. Це на 10% більше, ніж досліджували попереднього разу.

Найбільше українських трудових іммігрантів працює у великих компаніях (40%), у середніх підприємствах – 29%, а у малих фірмах – 18%. У найближчі 12 місяців знайти працівників з України має намір 17% підприємств у Польщі. Про це йдеться в свіжому дослідженні компанії Personnel Service під назвою "Барометр трудової імміграції" - II півріччя 2018, повідомляє Polskie Radio.

"У поляків також запитали, як ставляться до українських колег по роботі. 46% респондентів відповіло - "нейтрально", 30% – "позитивно", а 11% - "негативно". Найбільш негативно налаштовані до працівників з України особи віком 55-67 років. Півроку тому саме ця вікова група ставилася до працівників з-за східного кордону найменш негативно", – йдеться у доповіді.

73% анкетованих українців хочуть працювати у Польщі понад шість місяців. Подовження цього часу очікує також 66% польських роботодавців. Понад 57% працівників з України планують найближчим часом знову приїхати до Польщі на заробітки. Таких намірів не мають 22% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець розповів про роботу професійної моделі у Польщі

"Дані показують, що українські працівники добре почуваються у Польщі і це для них не одноразова пригода. Польському роботодавцю потрібні українські працівники щонайменше на дванадцять місяців. Більшість хоче наймати на роботу на 18 і більше місяців", - зазначив голова Personnel Service Кшиштоф Інґльот.

За даними Міністерства сім'ї, праці та соціальної політики, у першому півріччі 2018 року зареєстровано 157 тис. таких заяв дозволів на сезонну роботу нового виду.

Зараз ви читаєте новину «Збільшилось число польських компаній, які беруть на роботу українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути