пʼятниця, 16 липня 2021 10:30

Завжди затребувані: бухгалтери відзначають професійне свято

В Україні щорічно 16 липня бухгалтери відзначають професійне свято. Дата обрана не випадково. 1999 року в цей день ухвалили закон "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність".

"Бухгалтер завжди був затребуваним спеціалістом на ринку праці. Криза - не криза, а звіти потрібно здавати, облік вести, а дебет має сходитися з кредитом", - розповіла Gazeta.ua Інна Новицька, власниця компанії з підбору персоналу "Нова персона".

Найчастіше роботодавці шукають кандидата з досвідом робіт від року до трьох.

"Сьогодні професійний бухгалтер повинен іти в ногу з часом. Не просто працювати за комп'ютером, а знати всі сучасні програми. Уміти законно мінімізувати податки компанії, де працює. Через карантин звіти переважно треба здавати дистанційно. Крім того, після подій 2020 року багато бухгалтерів перейшли на віддалену роботу. Тепер вони не прив'язані до робочого місця в офісі. Можуть не виходити з дому і надавати послуги одразу кільком підприємствам. Звісно, це залежить від масштабів компаній та форм власності", - каже Новицька.

Автор: grc.ua
  Роботодавці хочуть, щоб кандидат на посаду бухгалтера міг вести первинну документацію, знав спеціальні програми та володів іноземною мовою.
Роботодавці хочуть, щоб кандидат на посаду бухгалтера міг вести первинну документацію, знав спеціальні програми та володів іноземною мовою.

За її словами, дехто з бухгалтерів освоює управлінський облік, щоб у майбутньому стати фінансовим директором. Є ті, хто намагається отримати сертифікат, який дозволить займатися аудиторською діяльністю.

У середньому по країні бухгалтер заробляє 13,5 тис. грн. Водночас найбільша середня зарплата фахівців у Києві – 17 тис. грн. У п'ятірку міст-лідерів за розмірами виплат входять Дніпро, Запоріжжя, Львів, Одеса. Одні з найнижчих зарплат у Чернігові, Хмельницькому та Луцьку, свідчить статистика Work.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безготівкових платежів стане більше: Нацбанк домовився з міжнародними платіжними системами

"Зарплата бухгалтерів залежить від сфери, у якій працює людина. Якщо це IT, то виплати, звісно, високі. Але й вимоги відповідні. Безумовно, це знання англійської мови, адже компанії працюють з іноземними контрагентами. Завжди бухгалтери були затребувані в промисловості, сільському господарстві. Там зарплати нижчі. Водночас головний бухгалтер щонайменше отримує 25 тисяч гривень. Частіше - 1,5-2 тисячі доларів", - підсумувала Новицька.

Кількість пропозицій роботи цьогоріч у банківській галузі зросла. Найбільше вакансій у великих містах - Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові.

Що стосується зарплат, то кредитному експерту пропонують 10-12 тис. грн, економісту - 15-25 тис., бухгалтеру - 7-25 тис., залежно від регіону. Касирів шукають на зарплату 11-14 тис. грн. Охоронцям, водіям, інкасаторам у банках пропонують зарплату від 10 тис. грн. Керівник банківського відділення отримує 20-35 тис.

Зараз ви читаєте новину «Завжди затребувані: бухгалтери відзначають професійне свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути