Ексклюзиви
вівторок, 10 серпня 2021 13:55

Завдяки водневим технологіям Україна отримає 500 тис. нових робочих місць — Рєпкін

Завдяки водневим технологіям Україна отримає 500 тис. нових робочих місць — Рєпкін
Президент енергетичної асоціації "Українська воднева рада" Олександр Рєпкін: "Розвиток водневої енергетики допоможе знизити рівень безробіття в Україні"

Коли Україна достатньо розвине напрям виробництва водню та навіть почне експортувати його в країни Європи, її жителі отримають приблизно пів мільйона нових робочих місць.

Про це написав президент енергетичної асоціації "Українська воднева рада" Олександр Рєпкін на своїй сторінці у Facebook.

Наразі, за прогнозами НБУ, рівень безробіття в Україні у 2021 році перевищить 9%.

Експерт навів дані Державної служби зайнятості, згідно з якими станом на 24 червня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні сягнула 354 тис. Водночас неофіційних налічується понад 3 млн.

На думку Олександра Рєпкіна, створення нових підприємств із виробництва та транспортування водню призведе до значного зменшення кількості непрацевлаштованих громадян.

"Розвиток водневої енергетики покращить і економічний стан країни, адже Україна стане привабливою для іноземних інвесторів. Одна лише Німеччина вже має виділити на розвиток водневої енергетики в Україні від 300 до 500 млн доларів у межах підписаного Меморандуму", — заявив президент "Української водневої ради".

Він наголосив, що розвиток водневої економіки — це світовий тренд. За експертними підрахунками, завдяки водню до 2030 року на глобальному ринку праці виникне 24 млн додаткових робочих місць. Перші проєкти почнуть з'являтися вже у 2022 році.

Нагадаємо, в уряді ФРН розраховують, що Україна стане потужним експортером "зеленої" енергії в ЄС. Спільно зі США Німеччина створює "зелений" фонд підтримки України в розмірі EUR 1 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки водневим технологіям Україна отримає 500 тис. нових робочих місць — Рєпкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути