пʼятниця, 13 жовтня 2017 17:36

Зарплати чиновників "Укрзалізниці" повинні бути підкріплені ефективністю - експерт

Зарплати чиновників "Укрзалізниці" повинні бути підкріплені ефективністю - експерт
За словами голови Федерації металургів України Сергія Біленького, в "Укрзалізниці" на рахунках достатньо коштів, щоб нормально допрацювати до кінця року і виконувати ту інвестпрограму, яку ще технічно можливо виконати. Фото: vcrti.com.ua

Високі заробітні плати чиновників державного монополіста "Укрзалізниці" повинні відображати ефективність цих менеджерів. Про це заявив голова Федерації металургів України Сергій Біленький в ефірі телеканалу "112 Україна", відповідаючи на питання про відсутність прогресу в переговорах між бізнесом і залізницею щодо підвищення тарифів.

Як повідомлялося раніше, виконуючий обов'язки голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов буде отримувати зарплату у розмірі 500 тисяч гривень та щомісячну винагороду в розмірі 714,6 тисячі гривень, що разом складе понад 1 мільйон 200 тисяч гривень щомісяця.

"Коли ми говоримо про ефективність, то... там (в "Укрзалізниці", - ред.) якщо просто навести елементарний порядок і хоча б на 50% зменшити той рівень корупції, який там, на жаль, все ще є, а це всі визнають, то взагалі не потрібно жодного підвищення тарифів. Крім того, на рахунках у них на сьогодні близько 4,5 млрд грн. Цього більш ніж достатньо, щоб до кінця року нормально допрацювати, виконувати ту інвестпрограму, яку ще технічно можливо виконати", - заявив Біленький.

І додав, що незважаючи на заяву прем'єр-міністра Гройсмана про те, що промисловці і залізничники повинні домовитися про взаємоприйнятний рівень зростання тарифів, це питання не вирішено через небажання "Укрзалізниці" домовлятися. І це не дивлячись на те, що позиції промисловців про зниження апетитів монополіста підтримали Американська торгова палата, Європейська бізнес асоціація та інші організації.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати чиновників "Укрзалізниці" повинні бути підкріплені ефективністю - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути