Ексклюзиви
неділя, 29 серпня 2021 21:10

Заробляла 20 доларів на місяць - як знайти свою професію і збільшити заробітки

Заробляла 20 доларів на місяць - як знайти свою професію і збільшити заробітки
Катерина Кобець відкрила в Ізраїлі компанію "Твоя книга повинна бути" Фото: facebook Катерини Кобець

До написання книг на замовлення прийшла з копірайтингу та журналістики, розповіла журналу "Країна" Катерина Кобець. Працює гострайтеркою. Відкрила в Ізраїлі компанію "Твоя книга повинна бути".

"Шукала заробітку написанням текстів. Розмістила на фріланс-біржі оголошення. Отримала замовлення на рерайт інструкції до вертольота. Замовник платив 2 гривні за тисячу знаків. Це була моя найменш оплачувана і найскладніша робота. Максимум за місяць могла заробити 20 доларів. Потім запропонували писати тексти на тему інвестування, брокерства, біткоїнів. Для мене це була нова сфера. Замовниця давала книги, які варто прочитати. Читала по 2-3 на місяць. У процесі стало цікаво, чому одна книга зрозуміла, цікава, інформація краще заходить. А інша погано сприймається. Усвідомила, що хочу писати книги. З'явилося бажання цим заробляти", - каже вона.

За словами гострайтерки, переїзд до Ізраїлю підштовхнув до розвитку. Почала створювати власну команду.

"У мене в команді є вчителька англійської мови в Китаї. Має талант до письма, гнучка в процесі навчання, швидко схопила навик. Є медпрацівниця, яка дуже добре компонує думки, бачить структуру книги. Мої послуги коштують від $830 за авторський лист, без конфіденційності, обробки стилю. Замовляють переважно з конфіденційністю, тому із 24 книг можу показати тільки вісім. На роботу іде 4 - 6 годин на день. Можу зробити за цей час 8-10 тисяч знаків тексту. Консультація коштує 50$. Триває 45 - 60 хвилин", - говорить Катерина.

Проходила багато курсів: по продюсуванню себе, з ораторської, письменницької майстерності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший етап у професії — літературний раб: що робить гострайтер

"Маю правило - кожен день роблю те, що допомагає мені залишитися на тому ж рівні і одну дію - щоб піднятися вище", - підсумувала гострайтерка.

Детальніше читайте в свіжому номері журналу "Країна".

Літературних рабів наймають для написання літературного, журналістського чи іншого тексту, авторство якого в підсумку приписують іншій особі. Послугами літературного раба часто користуються знаменитості, політики, експерти для написання чи впорядкування автобіографій, мемуарів, журнальних статей чи інших письмових матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Заробляла 20 доларів на місяць - як знайти свою професію і збільшити заробітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути