четвер, 11 липня 2013 09:23

Заробітчан хочуть взагалі звільнити від податків

Заробітчан хочуть взагалі звільнити від податків
Мінсоцполітики та громадські організації розробили законопроекти про трудову міграцію. Фото: azerros.ru

Міністерство соціальної політики розробило законопроект про трудову міграцію.

Документ визначає основи державної політики у сфері трудової міграції, пише "Комерсант-Україна" у публікації "За границей им помогут".

Документ вводить визначення "трудовий мігрант" - "громадянин України, який займається оплачуваною трудовою діяльністю в країні працевлаштування". Законопроект також перераховує основні права і обов'язки таких громадян. Наприклад, серед прав - участь у виборах, вільний виїзд з України і повернення в країну, соціальне страхування та пенсійне забезпечення.

Держава ж зобов'язується створювати "оптимальні умови для здійснення грошових переказів мігрантів в Україну".

Зараз законопроект перебуває на стадії доопрацювання і скоро його направлять на розгляд до Кабінету міністрів.

У свою чергу, громадські організації підготували свій законопроект на основі міністерського, повідомив глава Української всесвітньої координаційної ради, що об'єднує представників української діаспори, Михайло Ратушний.

У документі вводиться поняття не тільки "трудовий мігрант", але і "сезонний мігрант" (його робота триває тільки протягом частини року), а також "прикордонний трудовий мігрант" (українець, який підробляє за кордоном, але зберігає основне місце роботи на батьківщині).

У разі прийняття законопроекту, трудові мігранти зможуть голосувати на виборах як персонально, так і поштою, а також дистанційно сплачувати внески до Пенсійного фонду. Крім того, влада буде зобов'язана враховувати трудовий стаж трудових мігрантів.

Мігрантам, чиї діти залишилися в Україні, отримають можливість укласти договір про догляд за дітьми. У такому випадку треті особи зможуть представляти інтереси батьків в Україні. Наприклад, у питаннях виїзду дитини за кордон.

Крім того, автори пропонують виплачувати фінансову допомогу мігрантам, які повернулися в Україну, для їх "економічної реінтеграції", допомагати їм у пошуку житла та працевлаштуванні. Пропонується також звільнити майно мігрантів від митних платежів, а їх грошові перекази в Україну - від оподаткування в цілому.

Зараз ви читаєте новину «Заробітчан хочуть взагалі звільнити від податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути