Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 11:39

Замість субсидій українцям даватимуть гроші

Замість субсидій українцям даватимуть гроші
Міністр соцполітики Андрій Рева наголосив, що видавати субсидії грошима почнуться не раніше 1 січня 2019 року. Фото: Еспресо.TV

Міністерство фінансів завершило процес підготовки змін до постанови Кабміну про повну монетизацію субсидій і пільг на комунальні послуги.

У разі прийняття оновленої постанови, гроші на оплату комунальних послуг будуть перераховуватися на особистий рахунок одержувача вже з 1 квітня 2018 року. Кошти можна буде отримати на рахунок в банку або через відділення Укрпошти, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповіла про наслідки подорожчання газу для населення

Щоправда міністр соцполітики Андрій Рева наголосив, що видавати субсидії грошима почнуться не раніше 1 січня 2019 року. Пільги Кабмін планує монетизувати з 1 липня 2018 року.

Субсидії нараховуються тим, кому не вистачає доходів на оплату комунальних послуг. Пільги - це право на знижку при оплаті комуналки для певних категорій людей. Наприклад, багатодітних сімей чи учасників бойових дій.

У грудні 2017 року середній розмір субсидії для однієї родини зменшився на 27,2%, тобто становив 993,4 грн. Сума субсидій зменшилася і в цілому за 2017 - аж на 43,3% порівняно з 2016-м.

Зараз ви читаєте новину «Замість субсидій українцям даватимуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути