пʼятниця, 07 серпня 2020 18:23

Закони так не готуються - депутатка розкритикувала нововведення для ФОПів

Закони так не готуються - депутатка розкритикувала нововведення для ФОПів
Народна депутатка від "ЄС" Ніна Южаніна: "У законі №786 про внесення змін до Податкового кодексу поправкою 85 хочуть скасувати введення облікової книги доходів підприємцями". Фото: facebook.com/NinaIuzhanina

Український бізнес не проти заміни паперової книги обліку доходів на електронну. Водночас влада має намір взагалі скасувати її ведення, повідомила народна депутатка від "ЄС" Ніна Южаніна.

"У законі №786 про внесення змін до Податкового кодексу поправкою 85 хочуть скасувати введення облікової книги доходів підприємцями. Це дає підставу говорити про наміри влади запровадити тотальну фіскалізацію платників єдиного податку. Саме вона замінить книгу і забезпечить контроль за діяльністю з боку контролюючого органу. Водночас відповідну поправку у парламенті під час голосування не підтримали. Це означає збереження книги обліку з можливістю її ведення в електронному вигляді", - написала Южаніна у Facebook.

За її словами, під час підготовки прийнятого закону його текст сфальсифікували, а тому порушили регламент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон 1210 остаточно доб'є український бізнес - Южаніна

"Статтею 118 закону "Про Регламент Верховної Ради України" передбачено, що порівняльна таблиця до законопроєкту, підготовленого до другого читання, повинна містити остаточну редакцію статей законопроєкту, що пропонується головним комітетом для прийняття у другому читанні. Наприклад, текст поправок 84 і 89 взагалі не голосувався в залі. Його не було в правій колонці таблиці. Це вже навіть не маніпуляція, а підроблення документа. Закон не може так готуватися", - пояснює депутатка.

Додає, що буде звертатися до правоохоронних органів та голови парламенту із заявою, що підготовлений до підпису текст закону не відповідає нормам.

Закон №786 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи фізосіб-підприємців офіційно опублікували 7 серпня. Він набере чинності з 8 серпня. Але окремі його норми, наприклад, скасування книг обліку для ФОП, почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

Зараз ви читаєте новину «Закони так не готуються - депутатка розкритикувала нововведення для ФОПів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути