четвер, 28 лютого 2013 14:13

Заборона валютних депозитів призведе до тінізації валютного ринку - Якібчук

Заборона валютних депозитів призведе до тінізації валютного ринку - Якібчук
Фото: radiosvoboda.org

Заборона відкривати валютні депозити ще більше підірве довіру українців до банківської системи і жодним чином не сприятиме оздоровленню вітчизняної економіки.

Про це заявив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

За словами експерта, така ініціатива є абсолютно необгрунтованою, враховуючи сучасний стан української економіки та відсутність будь-яких державних гарантій щодо стабільності цін на споживчі товари.

Він остерігається високої небезпеки маніпуляцій у фінансовій сфері на найвищому державному рівні та наголошує на відсутності оптимістичних прогнозів щодо зменшення таких зловживань у подальшому.

"Українці багато років ставали жертвами штучного здешевлення або подорожчання гривні. На фоні системної політичної кризи громадяни чудово усвідомлюють, що такі ризики матимуть місце і надалі, тому намагаються хоч якось захистити свої заощадження. Саме тому більшість українців зберігають свої грошові накопичення в іноземній валюті", - зазначив Якібчук.

Він вважає , що заборона валютних депозитів призведе до тінізації валютного ринку і ще більшої недовіри громадян до банківської системи та влади.

"Населення все одно конвертуватиме свої збереження в іноземну валюту, але просто перестане зберігати їх у банках. Сьогодні валютні операції в Україні більш-менш прозорі та офіційні, а заборона валютних депозитів знову породить відродження нелегальних структур, що займаються фінансовими операціями", - підсумував Якібчук.

Зараз ви читаєте новину «Заборона валютних депозитів призведе до тінізації валютного ринку - Якібчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути