середа, 27 лютого 2013 15:12

"Регіонал" запропонував обкладати податком депозити з високою ставкою

"Регіонал" запропонував обкладати податком депозити з високою ставкою
Фото: mmm2011blog.blogspot.com

Ввести 25%-ву ставку оподаткування доходів фізичних осіб, отриманих у вигляді процентів на депозити, пропонує народний депутат від Партії регіонів Євген Сігал, який вніс 26 лютого відповідний законопроект у Верховну Раду.

Згідно із законопроектом, база оподаткування доходів у вигляді процентів на поточний або депозитний банківський рахунок, вклад до небанківських фінансових установ або на депозитний сертифікат визначається як перевищення суми відсотків, нарахованих у відповідності з умовами договору, над сумою відсотків облікової ставки Національного банку України, збільшеної на п'ять відсотків.

За оцінкою народного депутата, введення 25%-ної ставки оподаткування доходів за депозитами фізосіб дозволить банкам одержати більш дешеві кредитні ресурси, стимулюватиме населення направляти доходи на споживання товарів і послуг, а отримані від оподаткування доходу за депозитами фізосіб кошти спрямувати до Пенсійного фонду.

Відповідно до законопроекту, відповідний закон має набути чинності з 1 січня 2014 року.

Податковим кодексом передбачається введення податку в розмірі 5% доходів, одержуваних фізособами від розміщення депозитів у банках, з 1 січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" запропонував обкладати податком депозити з високою ставкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути