Ексклюзиви
неділя, 31 жовтня 2010 22:36

Заарештовано майна керівників Kings Capital на 150 мільйонів гривень

Заарештовано майна керівників Kings Capital на 150 мільйонів гривень

Слідчі МВС завершили перше розслідування банкрутства компанії Kings Capital. Із справою ознайомлюються потерпілі. Проте за процедурою слідство триватиме до 5 грудня. У провадженні ще кілька кримінальних справ, повідомив gazeta.ua адвокат Іван Боднарук. Він представлятиме потерпілих у суді.

"Є чотири групи потерпілих. Досудове слідство завершується лише за першою. Ідеться про 618 потерпілих. Справа щодо них буде направлена в суд. Вони здавали гроші в валюті.

Щодо другої групи слідство ще триває. Ці потерпіли укладали договори з Kings Capital у гривні. Цих людей кілька сотень. Третя група - валютні вкладники, також перебувають на досудовому слідстві. Слідство вели окремо, оскільки ці люди подали заяви і надали інформацію із запізненням. Четверта група — це ті, що завдяки ЗМІ зовсім недавно дізналися про кримінальне розслідування щодо Kings Capital. Вони не зверталися раніше, бо не сподівалися, що мають шанс повернути кошти бодай навіть частково", - уточнив адвокат Іван Боднарук.

Стали відомими нові подробиці справи. Зокрема про те, що родина пастор церкви "Посольство Боже", якого вважають організатором фінансової піраміди, нібито теж потерпіла від банкрутства. Його дружина уклала з Kings Capital договір інвестування на суму $100 тисяч. Ці гроші нібито втрачено. За попередніми висновками, потерпілі втратили близько 80 млн грн. Загалом їх більше тисячі.

Прокуратура наклала арешт на майно Kings Capital. Зокрема, заарештовані близько 50 земельних ділянок в Обухівському та Макарівському районах Київської області. Їх оцінили дорожче 100 млн грн.

Заарештовані квартири та будинки керівників Kings Capital, а також колекцію їхніх авто — дві "Тойоти Лендкрузер" та "Тойоту RAV4", два "Ренджровери", "Ягуар", "Лендровер", "Порше Кайєн".

Також накладено арешт на виявлені банківські рахунки. За попередніми оцінками, вартість заарештованого майна та нерухомості становить 150 млн грн.

gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Заарештовано майна керівників Kings Capital на 150 мільйонів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути