середа, 20 жовтня 2010 10:25

У справі пастора Аделаджі завершено досудове слідство

У справі пастора Аделаджі завершено досудове слідство

Досудове слідство справи "Кінгз Кепітал" завершено: міліція запрошує ошуканих вкладників почитати матеріали. Через те, що потерпілих кілька тисяч, а сама справа налічує 100 томів, ця процедура може затягнутися на місяці, пише "Газета по-Киевски".

"Вчора потерпілим почали надходити листи з головного слідчого управління МВС, підписані слідчим Назаренком. Там було сказано: досудове слідство завершено, запрошуємо ознайомитися з матеріалами справи. Згідно з листом, Аделаджа звинувачується за трьома статтями КК - "Шахрайство в особливо великих розмірах", "Створення злочинної організації" та "Підробка документів", - розповів адвокат постраждалих Іван Боднарук.

Видання припускає, що, ймовірно, суд тут застосує принцип поглинання більш тяжкою статтею - "Шахрайство", тому покарання може бути не більше 12 років з конфіскацією. Крім того, звинуваченими у справі "Кінгз Кепітал" проходять засновник компанії Олександр Бандурченко, його компаньйон Сафонов і фінансисти Сандея - Голованов, Колесніков і Єресько.

Як пише видання, найсерйозніші звинувачення висунуті не Аделаджі, а топ-менеджеру "КК" Олександру Бандурченку. Йому закидають крім статей, пред'явлених пастору, ще й тяжку ч. 3 ст. 358 КК - "Легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом у складі групи". Покарання - до 15 років з конфіскацією майна.

Незважаючи на отримані потерпілими листи, заступник міністра МВС Василь Фаринник вчора сказав, що про фінал слідства у справі "Кінгз Кепітал" можна буде дізнатися не раніше 5 грудня, коли потерпілі та обвинувачені ознайомляться зі справою, будуть вирішені всі їх клопотання, а прокуратура затвердить обвинувачувальний висновок .

Нагадаємо, у справі щодо службовців групи компаній "Кінгз Кепітал" визнані потерпілими понад 3 тис. громадян

Міліція встановила, що протягом 2006-2008 років службовці ТОВ "Кінгз Кепітал" і пов'язаних з ним суб'єктів підприємницької діяльності, під виглядом високої прибутковою інвестиційної діяльності, обіцяючи надприбутки, залучали вклади громадян України, в результаті чого останні були обдурені та залишилися і без вкладів, і без обіцяних відсотків (прибутків).

ProUA

Зараз ви читаєте новину «У справі пастора Аделаджі завершено досудове слідство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути