вівторок, 20 липня 2021 11:41

За перерахунок готівки можна потрапити під банківський моніторинг - НБУ

10 тис. грн готівкою за допомогою термінала анонімно відправити не вдасться.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Без перевірки переказувати можна суму до 5 тис. грн
Без перевірки переказувати можна суму до 5 тис. грн

"Якщо громадянин має ці кошти на своєму рахунку, то краще здійснити безготівковий платіж на рахунок знайомого або родича. Такі платежі здійснюються, як і раніше, без обмежень щодо суми", – йдеться в роз'яснення НБУ.

Власники банківських рахунків уже ідентифіковані та перевірені банками. Готівку можна переказати у відділенні банку з паспортом або через пристрої з функцією прийому готівки – термінали самообслуговування, банкомати, які технологічно зможуть забезпечити верифікацію платника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Продавці вивішують папірці з номером картки, куди можна скинути гроші" - українці масово переходять на безготівкові розрахунки

Без перевірки переказувати можна суму до 5 тис. грн. Згідно з правилами фінансового моніторингу, банки зобов'язані проводити верифікацію на суму від 400 тис. грн, але можуть робити це і з незначними, але підозрілими сумами. Під особливо пильною увагою – платежі готівкою.

За оплату товарів і послуг на банківську картку можуть оштрафувати на 85 тис. грн.

Приймати оплату послуг на особисту картку заборонено законом. Усі українці, які ведуть підприємницьку діяльність, мають оформитися як фізособи-підприємці. Залежно від грошових обігів, відрізняється ставка єдиного податку. За новими правилами перевіряти перекази можуть безпосередньо банки в межах фінансового моніторингу. Підозрілі операції можуть блокувати.

Зараз ви читаєте новину «За перерахунок готівки можна потрапити під банківський моніторинг - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути