понеділок, 05 липня 2021 11:08

Перекази грошей на картку: за що штрафуватимуть

За оплату товарів і послуг на банківську картку можуть оштрафувати на 85 тис. грн.

Автор: Олена Луценко
  Приймати оплату послуг на особисту картку заборонено законом
Приймати оплату послуг на особисту картку заборонено законом

Такий штраф накладатимуть на фізосіб, які отримують оплату за свої послуги на картки. У них також можуть конфіскувати товар, пише UBR.

"Такі розрахунки проводяться з грубими порушеннями податкового законодавства. Продавці отримують невраховані доходи, не платять певні податки, збори й обов'язкові платежі", – пояснили в Державній податковій службі.

Приймати оплату послуг на особисту картку заборонено законом. Усі українці, які ведуть підприємницьку діяльність, мають оформитися як фізособи-підприємці. Залежно від грошових обігів, відрізняється ставка єдиного податку. За новими правилами перевіряти перекази можуть безпосередньо банки в межах фінансового моніторингу. Підозрілі операції можуть блокувати.

"Деяких українців, які приймають оплату на картку, знайти практично неможливо. Наприклад, репетиторів або певних самозайнятих осіб, - розповів партнер Interlegum Олександр Маленко в коментарі UBR. - Банки, які їх обслуговують, не зобов'язані повідомляти в ДПС про відкриття особою карткового банківського рахунку. За таких обставин і факт наявності в конкретної особи карткового рахунку, і будь-які банківські операції через нього недоступні для фіскальних органів, що й дає змогу уникати сплати податків".

Верховна Рада України ухвалила за основу закон про підвищення податків.

Законопроєкт зареєстрований №5600 підтримали 264 народних депутати, повідомляється на сайті Ради.

У законопроєкті прописані зміни до Податкового кодексу в частині ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з акцизного податку, екологічного податку та рентної плати.

Зараз ви читаєте новину «Перекази грошей на картку: за що штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути