вівторок, 08 червня 2021 10:01

Втрата родючості: 6 млн га земель в Україні законсервують

Понад 6 млн га сільськогосподарських земель в Україні потребують консервації. 2/3 території розташовані в зоні ризикованого землеробства. Найгіршим для нього є південь країни.

Автор: Олена Луценко
  Торік у деяких областях впродовж чотирьох місяців взагалі не було опадів
Торік у деяких областях впродовж чотирьох місяців взагалі не було опадів

"Більш як 6 мільйонів гектарів земель сільськогосподарського призначення потребують консервації. Якщо не відпрацюємо механізм, ми втратимо велику кількість родючих земель. У нашому законопроєкті 2194 він прописаний, і найближчі три місяці Кабінет міністрів України ухвалить відповідну постанову. Відбуватиметься консервація землі на основі аналізу ґрунтів, супутникового моніторингу. Вся інформація відображатиметься в нашому геопорталі відкритих даних", – сказав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час форуму "Україна 30. Екологія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як продати пай, що перебуває в оренді

Критичними точками протягом останніх років для України є липень та серпень. Торік у деяких областях впродовж чотирьох місяців взагалі не було опадів.

Зараз у держаній власності перебуває 750 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Раніше було 10 млн.га землі.

В Україні нараховується 41,3 млн га сільськогосподарських угідь. З них рілля - 33 млн га, пасовища - 5,3 млн га, сіножаті - 2,3 млн га, багаторічні насадження - 852 тис. га, перелоги - 166 тис. га, парники - 1,28 тис. га, повідомляє Мінагрополітики.

Зараз ви читаєте новину «Втрата родючості: 6 млн га земель в Україні законсервують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути