Ексклюзиви
неділя, 17 лютого 2019 21:10

Встигнути все: як правильно поєднувати роботу з підробітками

Встигнути все: як правильно поєднувати роботу з підробітками
Робочі процеси потрібно організовувати так, щоб часу вистачало як на основну роботу, так і підзаробітки. Фото: Бізнес-UA!

Сьогодні все більше людей прагнуть поєднувати роботу та заробітки. Одні це роблять, щоб розвиватися. Іншим не вистачає зарплати з основної роботи.

Інколи вчорашній підробіток можна перетворити у нову професію чи власний бізнес. Але важливо правильно розрахувати власні сили, щоб все встигати і з часом не перегоріти, пише Work.ua.

Не беріть більше, ніж можете подужати

Інакше ризикуєте нічого не встигнути. Замість продуктивності буде одне виснаження. Завжди реально оцінюйте власні можливості. Якщо маєте сили і час після основної роботи займатися ще чимось, робіть це.

Грамотно плануйте свій час

Робочі процеси потрібно організовувати так, щоб часу вистачало як на основну роботу, так і підзаробітки. Без планування обов'язково щось піде не так. Краще завжди складати списки робочих завдань, вести облік часу, записувати терміни дедлайнів. Крім того, свої плани чи ідеї можна записувати на диктофон чи позначати їх різними кольорами у календарі. Тоді точно не забудете здати всю роботу вчасно.

Раціонально використовуйте кожну хвилину

Час, коли стоїте у заторі чи у черзі, можна використати з користю. Наприклад, відповісти клієнту, накидати план статті чи презентації.

Працюйте в офлайні

Не витрачайте час на соціальні мережі. Коли працюєте, краще вимикайте інтернет, якщо є така можливість. Тоді праця стане продуктивнішою. Побачите, що встигаєте більше за той же час.

Якщо у вашій компанії є можливість працювати дистанційно, залишайтеся вдома хоча б кілька днів на тиждень. Тоді вдасться зекономити сили та час на дорогу, гроші на обіди і проїзд.

Розставте правильно пріоритети

Якщо підробіток вам потрібен тимчасово, не забувайте про ваші основні робочі завдання. На них потрібно звертати особливу увагу. Якщо у майбутньому плануєте зробити підробіток основною роботою, то напрацьовуйте досвід і навички. Приділіть цьому більшу частину вашого часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта чи досвід: що впливає на розмір зарплати

Не забувайте про відпочинок

Якщо не відпочивати, то можна швидко перегоріти. Тоді бажання зникне як до основної роботи, так і підзаробітків. Разом із графіком роботи треба скласти і графік відпочинку. Не забути про час для сім'ї.

Заради чого ви працюєте

Потрібно чітко розуміти для чого працюєте. Наприклад, хочете щось купити чи поїхати відпочивати. Водночас важливо, щоб метою були не тільки гроші. А бажання змінити спеціальність, відкрити сімейний бізнес, отримати нові знання.

Українці у середньому отримують 10 573 у місяць. Найвища середня зарплата у Києві - 16 546 грн. Найнижча - у Чернігівській обл (8005 грн).

Зараз ви читаєте новину «Встигнути все: як правильно поєднувати роботу з підробітками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути