вівторок, 30 січня 2018 15:59

У всіх країнах RAB-тарифи стимулюють прихід інвестицій в енергетику - Кацер-Бучковська

У всіх країнах RAB-тарифи стимулюють прихід інвестицій в енергетику - Кацер-Бучковська
Народний депутат Наталія Кацер-Бучковська каже, що зараз маємо абсолютно зношені енергомережі, які є загрозою енергобезпеці. Фото: Народний фронт

Впровадження стимулюючого тарифоутворення дозволить залучити інвестиції в українську енергетику. Про це в ефірі політичного ток-шоу телеканалу ICTV "Свобода слова" заявила народний депутат Наталія Кацер-Бучковська.

Кацер-Бучковська зазначила, що впровадження стимулюючого тарифоутворення є частиною реформи енергоринку, зобов'язання з проведення якої Україна на себе взяла. "RAB-тариф покликаний у всіх державах стимулювати інвестиції у відновлення енергетичних мереж, які є застарілими, про які не дбала влада ні при Тимошенко, ні при Опоблоці, ні при кому. Сьогодні ми отримали абсолютно зношені енергомережі, і це загроза енергобезпеки. Їх потрібно модернізувати. У них повинні бути не мільйонні, а мільярдні, сотні мільярдів інвестицій, в тому, щоб наші енергомережі хоча б приблизно", - зазначила вона.

Нагадаємо, 10 січня було опубліковано постанову НКРЕКП про введення RAB-тарифів для обленерго, що буде стимулювати останніх до скорочення витрат і модернізації мереж.

За словами експертів, досвід розвинених країн свідчить про високу ефективність стимулюючого регулювання. Великій Британії вдалося вдвічі скоротити витрати розподільних компаній і тарифи на передачу електроенергії за 15 років. У Румунії зношеність активів зменшилася з 75% до 48% протягом 2004-2011 років. Крім того, в розвинених країнах RAB-тарифи надаються з метою поліпшення якості послуг: зменшення кількості відключень споживачів, поліпшення якості електроенергії.

Зараз ви читаєте новину «У всіх країнах RAB-тарифи стимулюють прихід інвестицій в енергетику - Кацер-Бучковська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути