Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 13:07

Власники "Укртелекому" вже подумують, як позбутися Utel?

Власники "Укртелекому" вже подумують, як позбутися Utel?

Нові власники телекомунікаційної компанії "Укретелеком" можуть найближчим часом ухвалити рішення про продаж 3G-підрозділу компанії - філії Utel.

Про це повідомили одразу кілька джерел.

Один зі співрозмовників повідомив, що менеджмент "Укртелекому" і "Київстару" вже обговорюють варіанти угоди. Президент "Київстару" Ігор Литовченко не підтвердив і не спростував цю інформацію.

"Зателефонуйте до Utel", - порадив він.

Новий власник національного оператора - австрійський інвестфонд EPIC також не зміг надати однозначної відповіді.

"Я можу вам сказати, що у жодному напрямі ще не було ухвалено рішень. Ми будемо розглядати різні сценарії ... У червні ми проведемо загальні збори товариства, зустрічі акціонерів, ради директорів, а потім ми зможемо почати реалізовувати план дій", - заявив керуючий партнер EPIC Петер Гольдшайдер.

Представники галузі вважають, що продаж 3G-підрозділу буде логічним кроком з боку нових власників, тому що дуже складно зробити успішний мобільний бізнес, якщо на руках є тільки 3G-ліцензія, без 2G.

Аналітик ІК BG Capital Олександр Паращій вважає, що було б непогано через продаж Utel повернути хоча б ті інвестиції, які були вкладені в будівництво мережі.

За даними річного звіту "Укртелекому", за період з 2007 по 2009 роки в мобільний зв'язок було інвестовано 1067 млн ??грн. Ця сума становить десяту частину від суми операції з продажу національного оператора компанії EPIC. Вона заплатила Фонду держмайна 10,6 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Власники "Укртелекому" вже подумують, як позбутися Utel?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути