Ексклюзиви
вівторок, 13 серпня 2013 14:45

Влада проситиме у МВФ м'якших умов кредиту - експерт

Влада проситиме у МВФ м'якших умов кредиту - експерт
Україна, не знайшовши консенсусу з МВФ, може залучити кошти з інших джерел. Фото: censor.net.ua

Влада України намагатиметься вести переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) про пом'якшення вимог для надання кредиту.

Таку думку висловив керівник сектору ринкових досліджень Українського кредитно-рейтингового агентства Віктор Шулик в ефірі Першого ділового каналу.

"Згідно з публічною інформацією, Міжнародний валютний фонд ставить багато умов, на які український уряд зараз навряд чи готовий піти. Можна було б підняти комунальні тарифи, урізати соціальні витрати, натомість отримати валюту в золотовалютні резерви, яку потім направити для розрахунків із зовнішніми кредиторами. Не знаю, наскільки такі дії доцільні політично, тому йдуть переговори і, швидше за все, вони будуть йти ще деякий час, щоб пом'якшити умови", - сказав Шулик.

За його словами, Україна, не знайшовши консенсусу з МВФ, може залучити кошти з інших джерел.

"МВФ зараз навряд чи має профіцит ресурсів. Сам Фонд може бути обмежений у ресурсах. Він більш розбірливо підходить до потенційних реципієнтів, ставлячи жорсткіші умови. Якщо Україна і Міжнародний валютний фонд зійдуться в компромісному варіанті, який не буде достатньо шоковим для української економіки, соціальної сфери, то угоду можуть підписати навіть до кінця року. Якщо ж Фонд наполягатиме на своєму, то країна буде шукати інші джерела. Зараз йдеться про прямі кредити окремих держав чи компаній", - зазначив Шулик.

Зараз ви читаєте новину «Влада проситиме у МВФ м'якших умов кредиту - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути