вівторок, 09 липня 2013 18:22

Світова економіка найближчим часом може розвиватися ще повільніше - МВФ

Світова економіка найближчим часом може розвиватися ще повільніше - МВФ
Фото: ru.tsn.ua

МВФ представив оновлений прогноз, згідно з яким світова економіка найближчим часом може розвиватися повільніше, ніж передбачалося раніше.

Згідно з новими оцінками, в 2013 році темпи приросту світового ВВП складуть 3,1%, що відповідає рівню минулого року, а в 2014 році вони будуть на рівні 3,8%. Обидва показника на 0,2% нижчі показника квітневого прогнозу.

Перегляд у бік зниження торкнувся практично всіх основних гравців на світових ринках.

Зокрема, для єврозони прогноз знижений на 0,2 і 0,1% і тепер становить мінус 0,6% у нинішньому році і 0,9% в наступному. Зростання ВВП США повинен скласти в той же період 1,7 і 2,7%. В обох випадках це на 0,2% менше, ніж передбачалося в квітні.

У новому прогнозі для Китаю показники знижені на 0,3% і 0,6% (до 7,8% і 7,7%). Прогноз по інфляції залишився практично незмінним - 1,5% і 1,9% для розвинених держав, а також 6,0% і 5,5% для країн, що розвиваються.

Фахівці МВФ зазначають, що "ризики зниження темпів економічного розвитку будуть домінувати у світовій економіці" в осяжній перспективі. На їх думку, "до старих проблем додаються нові". Це стосується, "можливо, більш тривалого уповільнення темпів зростання в країнах, що розвиваються, а також очікуваного згортання заходів з надання допомоги американській економіці", які здійснює Федеральна резервна система США.

Зараз ви читаєте новину «Світова економіка найближчим часом може розвиватися ще повільніше - МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути