Ексклюзиви
четвер, 17 березня 2011 09:33

Вкладників Родовід Банку "переселять" в Укрексімбанк

Вкладників Родовід Банку "переселять" в Укрексімбанк

Процес переведення пасивів проблемного Родовід Банку в Укрексімбанк стартує не пізніше наступного тижня.

Про це повідомляє портал "Дело".

"Там майже все готово, максимум наступного тижня почнуть переводити (депозити Родовід Банку. - ред.) у Укрексім", - повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Раніше видання з посиланням на проект Меморандуму про економічну та фінансову політику (МЕФП), погодженого українською стороною та місією МВФ, повідомляло про намір уряду перевести всі депозити, розміщені в Родовід Банку, в один з державних банків.

Крім пасивів проблемної фінустанови, в Укрексімбанк будуть переведені залишені на балансі Родовід Банку облігації внутрішньої держпозики (ОВДП), якими раніше Кабмін накачував капітал "Родовіду".

"...Що стосується Родовід Банку, ми вирішили перевести всі депозити, разом з відповідними за обсягом активами, які надійшли у вигляді державних рекапіталізаційних облігацій, в інший державний банк", - зазначено в документі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Нацбанк запропонував МВФ новий набір рішень з порятунку націоналізованих банків, у тому числі і Родовід Банку. У порятунку останнього пропонувалося задіяти державний Укрексімбанк.

З цією метою розглядалася можливість збільшення капіталу Укрексімбанка і переведення в держбанк зобов'язання Родовід Банку перед приватними клієнтами разом з його "живими" активами, в тому числі ОВДП, і роздрібною мережею.

Крім того, 15 березня президент України Віктор Янукович за підсумками зустрічі з головою НБУ Сергієм Арбузовим доручив уряду і Національному банку почати виплати вкладникам Родовід Банку.

Зараз ви читаєте новину «Вкладників Родовід Банку "переселять" в Укрексімбанк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути