пʼятниця, 04 березня 2011 10:24

"Родовід" перетворять на банк безнадійних активів

"Родовід" перетворять на банк безнадійних активів

Нацбанк переконав МВФ погодитися з його сценарієм виведення рекапіталізованих банків з критичної ситуації. "Родовід Банк" реформують у "банк безнадійних активів". Туди переведуть всі проблемні кредити Укргазбанку і банку "Київ", пише "Комерсант-Україна".

З "Родовід Банку" уряд планує вивести всі депозити населення (на 1 січня - 3,96 млрд грн) разом з активами у вигляді отриманих від Мінфіну держоблігацій в один з держбанків. Після цього кредитну установу трансформують у "банк безнадійних активів" з обмеженими функціями. Туди передадуть проблемні позики з Укргазбанку і банку "Київ".

"Банк безнадійних активів" займеться стягненням проблемних боргів. За кілька років його ліквідують або продадуть. Після виведення поганих активів з Укргазбанку його капітал збільшать на 4,3 млрд грн. Кабмін зобов'язався змінити керівництво Укргазбанку і "Києва", ввівши в правління професіоналів, здатних відновити фінансовий стан і продати новим інвесторам. Якщо будь-якого моменту НБУ за узгодженням з Кабміном вирішить, що банки нежиттєздатні, їх зіллють з іншим нормальним банком або ліквідують.

Нагадаємо, суму подальшої рекапіталізації банків знизять з передбачених у держбюджеті 20 млрд грн до 13 млрд грн. До цієї суми входить субординований кредит банку "Надра" на 4,4 млрд грн через один з держбанків. У цілому кредитну установу докапіталізують на 8,8 млрд грн. Половину цієї суми повинен надати приватний інвестор, ймовірно, Дмитро Фірташ. З неї грошовими коштами - не менше 3,52 млрд грн.

До 10 березня "Надра" проводить підписку на емісію акцій на 3,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «"Родовід" перетворять на банк безнадійних активів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути