середа, 15 червня 2011 15:29

В уряді придумали, як економити 2 мільярди "кубів" газу на рік

В уряді придумали, як економити 2 мільярди "кубів" газу на рік

Україна щорічно може заощаджувати 1-2 млрд куб. м газу.

Такий прогноз згідно з фактичним обсягом економії природного газу минулого року зробив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич, повідомляє прес-служба Кабміну.

Пашкевич переконаний, що впровадження енергоефективних проектів та технологій у 2010 році - це лише початок позитивної динаміки зменшення споживання енергоресурсів.

"За нашими розрахунками в період дії Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки. Україна зможе зекономити близько 10 млрд куб. м природного газу", - зауважив голова агентства.

Досягти поставлених цілей планується за рахунок реалізації низки заходів, перш за все, у комунальній та бюджетній сферах.

Йдеться про модернізацію об'єктів комунального господарства, санацію будівель, впровадження технологій електричного теплоакумуляційного обігріву та гарячого водопостачання, використання теплових насосів.

Нагадаємо, за даними обласних державних адміністрацій фактичний обсяг економії природного газу в 2010 році становив 2 млрд 239 млн 836,74 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «В уряді придумали, як економити 2 мільярди "кубів" газу на рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути