середа, 25 листопада 2020 10:15

В українських супермаркетах продають фальшиву ікру: як розпізнати підробку

В українських супермаркетах продають фальшиву ікру: як розпізнати підробку
Перевірити чи фальшива ікра можна за допомогою простого експерименту. Фото: pixabay.com

У супермаркетах України великий відсоток неякісної та фальшивої ікри. Купувати продукт не бажано також в інтернеті: з вірогідністю 80% це буде підробка.

Щоб не зіпсувати задоволення від частування ікрою, треба дотримуватись простих правил. Перше й основне – купувати там, де можуть дотримуватись умов зберігання. Це можуть бути фірмові магазини або торговельні мережі. На прилавках варто перевірити температурний режим. Й обов'язково звернути увагу на "вік" баночки – він не має бути більш як 12 місяців, розповідає Obozrevatel.

По-друге, справжня ікра не може продаватися в баночках без маркування. Також не слід купувати продукт з Росії. Закон забороняє продавати в Україні російський продукт. Якщо він потрапив на прилавок, то, найімовірніше, це контрафакт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруїлись у кафе чи ресторані: як отримати компенсацію

Третє – не купувати дешевий продукт. Ікру, у якої закінчився термін зберігання, перефасовують. Вона реалізується за акційними цінами, як вироблена цього сезону. Така ікра буде хлюпати під час струшування, а в ікринок будуть тріснуті оболонки.

Перевірити, чи фальшива ікра, можна за допомогою простого експерименту: залити невелику кількість продукту гарячою водою. Якщо рідина стане молочного кольору, значить, ікра справжня. Якщо вода стане рожевою або не змінить колір – підробка. Крім того, справжня ікра лопається просто на зубах, а білкова – жується.

Антимонопольний комітет виявив 5 недобросовісних виробників, які виготовляли суміші з невідомими складниками та називали продукт маслом.

Зараз ви читаєте новину «В українських супермаркетах продають фальшиву ікру: як розпізнати підробку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути