Ексклюзиви
субота, 19 серпня 2023 16:56

В Україні різко подорожчали огірки: аналітики назвали причину

В Україні різко подорожчали огірки: аналітики назвали причину
В Україні різко подорожчали огірки. Фото: Pixabay

В Україні лише за тиждень ціни на огірки зросли в середньому на 23%.

Комбінати встановили ціни у 20-25 грн/кг. Як пише видання Agronews, чергове подорожчання у цьому сегменті виробники пояснюють обмеженою пропозицією тепличного огірка на ринку.

При цьому продавці відзначають високий попит на огірок у розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається дуже обмеженою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пішла на базар і ледь не знепритомніла": у Криму різко зросли ціни

За словами самих виробників, різкі температурні перепади спровокували поширення хвороб огірка, що призводить до зниження вибірок у стаціонарних тепличних комбінатах.

"Зараз цю ситуацію посилюють спека та посуха", – зазначають аналітики.

Аналітики наголошують, що на сьогоднішній день тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

"Але ключові гравці ринку вважають це подорожчання тимчасовим явищем і сходяться на думці, що відпускні ціни на тепличні огірки почнуть знижуватися, як тільки більшість стаціонарних комбінатів вийдуть на повну потужність", – підсумовують аналітики.

В Україні у липні 2023 року споживчі ціни на продукти харчування зменшилися проти червня на 2,1 %, тоді як ще в червні проти травня вони зросли на 0,1 %.

Внаслідок цього споживчі ціни зменшились проти попереднього місяця вперше від серпня 2021 року. Про це розповів директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", академік НААН Юрій Лупенко.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко подорожчали огірки: аналітики назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути