На початку вересня в Україні виросли ціни на живець свиней забійних кондицій. Закупівельні ціни на живець свиней утримувалися в межах 82,5-84,5 грн/кг. Водночас регіональна розбіжність цінників стала не такою вираженою, як тижнем раніше.
Середньозважений цінник підскочив на 4% порівняно із попереднім тижнем – до 83,3 грн/кг, повідомили аналітики асоціації "Свинарі України".
"Виробники свинини відзначають високу активність з боку заготівельників на тлі по-літньому обмеженої пропозиції. У багатьох постачальників живця партії залишаються меншими за стандартні, а середня забійна вага тварин часто нижча 110 кілограмів, що також зменшує валовий вихід м'ясної сировини для м'ясопереробників", – інформують експерти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як в Україні протягом літа змінювалися ціни на продукти: дані Держстату
Ситуація, яка склалася на ринку, породжує високу конкуренцію і провокує підвищення вартості товарних партій.
В Україні вже невдовзі може здорожчати м'ясо. Вартість зросте ближче до кінця сезону.
З початку літа вартість яловичини (гуляш та ребра) зросла на 0,9%. Тобто зараз ці продукти продають по 245,16 грн та 160,48 грн.
Українські виробники зараз продають моркву по 7-12 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. А також на 40% дешевше, ніж рік тому.
Наразі попит на моркву залишається невисоким, тоді як фермерам необхідно продати досить великі обсяги цієї продукції середніх сортів, що не підлягає тривалому зберіганню.
Коментарі