четвер, 16 серпня 2018 16:22

В Україні хочуть збудувати залізницю до Китаю

В Україні хочуть збудувати залізницю до Китаю
В Україні хочуть збудувати залізницю аж до Китаю. Фото із відкритих джерел.

Фахівці запропонували побудувати високошвидкісну залізницю з Китаю до Європи через Україну. Магістраль, за задумом авторів ідеї, з'єднає Піднебесну із 7 державами – Казахстаном, Узбекистаном, Туркменістаном, Азербайджаном, Грузією, Україною та Польщею.

Про це заявив президент асоціації "Високошвидкісні магістралі" Віктор Мироненко на круглому столі в рамках ініціативи "Один пояс – один шлях", спрямованої на створення інфраструктури та налагодження взаємозв'язків між країнами Євразії, передає Сьогодні.

Загальна довжина залізничного коридору має становити 5100 км (без урахування морських відрізків), що на 200 км коротше Євразійського сухопутного моста через Китай–Казахстан–Росію–Білорусь–Польщу, яким зараз проходять контейнери з Китаю до Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця показала заробітки від співпраці з РФ

"Ці 200 км дозволять заощадити як мінімум 4,5 млрд доларів при середній вартості 1 км високошвидкісної залізниці в 21 млн доларів", – каже Мироненко.

Згідно з представленою презентацією, високошвидкісну магістраль планують задіяти для пасажирських і вантажних перевезень. Прогнозні дані вантажо- і пасажиропотоку під час дискусії не озвучувалися. Проект поки є лише концепцією та вимагає техніко-економічного обґрунтування.

Раніше розповіли, що минулого місяця потягами "Інтерсіті+" та "Інтерсіті" скористалася рекордна кількість пасажирів - 540 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «В Україні хочуть збудувати залізницю до Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути