вівторок, 26 листопада 2013 16:43

В Україні хочуть запустити приватні електрички

В Україні хочуть запустити приватні електрички
Фото: wikipedia.org

Міністерство інфраструктури розробляє нову редакцію закону про залізничний транспорт, яка дозволить пустити на приміські маршрути приватні компанії.

Про це заявив начальник головного управління реформування та корпоративного розвитку "Укрзалізниці" Андрій Буковський.

"Приміське сполучення - це соціальний сегмент. Приміське сполучення як було соціальним, так і залишиться, але воно буде визначено в менших параметрах - не буде приміським вважатися відстань в 300 кілометрів. Принаймні, закон передбачає 70 киолметров від межі міста, далі буде регіональне, міжрегіональне і далеке сполучення", - сказав Буковський.

За його словами, на цих маршрутах буде дозволено приватному бізнесу провести узгодження і поставити свій поїзд, встановити ціну на проїзд.

"При цьому не можна виключати можливості функціонування соціальних поїздів", - додав Буковський.

Він зазначив, що регулюванням тарифів, згідно з новими правилами, буде займатися спеціальний орган - Нацкомісія з регулювання транспорту.

"Приміський рухомий склад буде той же, ціна на проїзд буде встановлюватися за погодженням з облдержадміністрацією, але НКРТ буде жорстко її контролювати", - розповів Буковський.

Нагадаємо, збитки "Укрзалізниці" від приміських перевезень за перше півріччя 2013-го становлять 1,672 млрд грн. Підприємство покриває їх за рахунок прибуткових вантажних перевезень.

Зараз ви читаєте новину «В Україні хочуть запустити приватні електрички». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути