середа, 27 грудня 2017 13:42

В Україні самоліквідувалися ще два банки

В Україні самоліквідувалися ще два банки
Завдяки прийнятому в березні закону "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" акціонери фінустанов можуть самостійно вирішувати, чи припиняти банківську діяльність без ліквідації. Фото: zdnet.com

У зв'язку з добровільним припиненням банківської діяльності Нацбанк відкликав ліцензії у "Апекс-Банку" і "Промислово-фінансового банку".

Підставою для відкликання ліцензій стало узгодження банками з регулятором плану припинення банківської діяльності та повне виконання відповідних зобов'язань, заявили у прес-службі НБУ.

Завдяки прийнятому в березні закону "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків" акціонери фінустанов можуть самостійно вирішувати, чи припиняти банківську діяльність без ліквідації. Чи продовжувати працювати на ринку фінпослуг або проводити інші види господарської діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від процвітання до ліквідації: три факти про банк "Родовід"

За аналогічною процедурою Нацбанк вже відкликав ліцензію у банку "Фінансовий партнер". Водночас рішення про добровільне припинення банківської діяльності прийняв "Кредит Оптима Банк".

За законодавством України статутний капітал банку не може бути нижчим за 500 млн грн. З 23 грудня Нацбанк пом'якшив графік докапіталізації невеликих банків. Регулятор посунув термін поповнення капіталу до 300 млн грн на 2 роки – до 11 липня 2020 року, до 400 млн грн – на 3 роки, або до 11 липня 2022 року.

Термін докапіталізації банків до 500 млн грн залишився незмінним – до 11 липня 2024 року.

Нацбанк за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення від 19 грудня 2017 року про відкликання банківської ліцензії санаційного банку та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Родовід Банк". ПАТ "Родовід Банк" було віднесено до категорії неплатоспроможних ще 25 лютого 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «В Україні самоліквідувалися ще два банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути