Ексклюзиви
субота, 20 січня 2024 12:50

У Міноборони дедалі потужніші кваліфікаційні умови, які можуть витримати не всі - директор МГК РЕЙЛ Смоланова

У Міноборони дедалі потужніші кваліфікаційні умови, які можуть витримати не всі - директор МГК РЕЙЛ Смоланова
Комерційна директорка ТОВ "МГК РЕЙЛ" Тетяна Смоланова прокоментувала малу кількість учасників в тендері з закупівлі палива для реактивних та газотурбінних двигунів. Фото: скриншот з YouTube

У державному підприємстві Міністерства оборони України "Агенція в сфері оборонних закупівель" кваліфікаційні вимоги на участь в тендерах дедалі потужніші і їх можуть витримати не всі. Про це під час пресконференції "Тіньові загрози зловживання інформаційним полем у пошуку вигоди в оборонних закупівлях" заявила комерційна директорка ТОВ "МГК РЕЙЛ" Тетяна Смоланова, коментуючи малу кількість учасників в тендері з закупівлі палива для реактивних та газотурбінних двигунів.

За її словами, те, що в торгах "Паливо для реактивних двигунів РТ (та/або паливо ТС-1 для реактивних двигунів, та/або паливо авіаційне для газотурбінних двигунів ДЖЕТ А-1) 09130000-9 Нафта і дистиляти" було всього три учасники, має декілька причин.

"По-перше, ДЖЕТ А-1 дуже специфічний товар. Мало того, що він специфічний в транспортуванні, його придбати у виробника може не кожна компанія. По-друге, в Агенції (Агенція в сфері оборонних закупівель. - Gazeta.ua) була дуже потужна вимога - наявність обігових коштів за крайній звітній період в розмірі не менше ніж 30% від очікуваної суми закупівлі. Таку вимогу набагато складніше виконати багатьом компаніям, на відміну від гарантійного внеску", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За стандартами НАТО: у Міноборони розповіли про нову систему закупівель

Комерційна директорка МГК Рейл також нагадала, що мова йде про той тендер, в якому через хвилю чорного піару переможну пропозицію МГК РЕЙЛ було відхиллено, а згодом скасовані пропозиції і двох інших учасників.

"Компанія стала об'єктом інформаційної акати з необґрунтованими та неправдивими звинуваченнями. Ми розуміємо, що все це дійство було пов'язане з перемогою компанії в тендері щодо закупівлі палива для реактивних двигунів", - наголосила вона.

Для МГК Рейл цей тендер ще не відмінений.

"Компанія приймає участь у різних тендерах з 2022 року і не має наміру змінювати свою позицію", - підкреслила Смоланова.

Вона також нагадала, що за рік МГК РЕЙЛ виконала державних контрактів більш ніж на мільярд гривень.

Компанія "МГК РЕЙЛ" з 2022 року здійснює свою діяльність за напрямком оптової торгівлі нафтопродуктами, а також імпортує дизельне та авіаційне паливо. Першочерговими споживачами продукції є державні підприємства та ЗСУ. Серед клієнтів ТОВ - понад 50 приватних компаній, Міноборони, Укрзалізниця, Державна прикордонна служба.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони дедалі потужніші кваліфікаційні умови, які можуть витримати не всі - директор МГК РЕЙЛ Смоланова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути