субота, 25 березня 2023 23:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Уряд ухвалив постанову, яка потужно вплине на виробництво дронів

Уряд ухвалив постанову, яка потужно вплине на виробництво дронів
Уряд змінив законодавство у справі виробництва дронів. Фото: eastnews.ua

Уряд своєю постановою прискорив створення та постачання вітчизняних дронів на фронт.

Він створив умови для стрімкого розвитку української галузі воєнних технологій, повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"У межах Координаційного штабу з виготовлення дронів комплексно попрацювали з усіма українськими виробниками БПЛА. Зібрали їхні болі та блокери і системно рухаємося у розв'язанні питань. Разом з Міноборони, Мінекономіки, Мінстратегпром та ДССЗЗІ. Сьогоднішнє рішення дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу – пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупка та постачання на фронт", – написав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробництво в Україні власних дронів ‒ Резніков зробив важливу заяву

Раніше прибуток на іноземні комплектуючі був 1%, на власні товари та послуги - 30%. Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами.

"Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектуючих, держава підняла частку прибутку до 25%", – підкреслив Федоров.

Україна обов'язково отримає від західних партнерів сучасні винищувачі. Українським військовим нададуть літаки кількох типів. Один з яких стане основним для ЗСУ. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Збройним силам України для початку контрнаступу необхідні сучасні винищувачі. Зокрема, це F-16, Gripen або Tornado. Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «Уряд ухвалив постанову, яка потужно вплине на виробництво дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути