середа, 18 квітня 2012 11:35

Уряд не зможе виконати соціальні ініціативи президента - Лановий

Уряд не зможе виконати соціальні ініціативи президента - Лановий
Володимир Лаеновий підкреслив, що уряд про себе не забув, а людям дав "недоїдки". Фото: kiev-forum.org

Уряд не зможе виконає соціальні ініціативи президента, незважаючи на відповідні зміни до бюджтеу.

Таку думку в ефірі 5 кнаалу висловив екс-міністр економіки Володимир Лановий.

"Я впевнений, що ці обіцянки не будуть виконані ... Не буде 6 млрд. повернення вкладів, не буде такої суми, технічно це не буде виконано", - переконаний він.

Лановий додав: "Не буде зібрано 33 млрд. за рахунок чистих доходів, вчасно отриманих, не в грудні місяці, не в листопаді, коли збільшуються імпортні надходження, а в травні. Тобто, ми отримаємо картину, коли уряду дозволено мати ще 33 млрд., а витратити їх за призначенням воно просто не встигне. А, можливо, і не захоче".

"Два роки країна жила за рахунок того, що уряд забирало якомога більше грошей, прибутку у громадян і у підприємців, запозичило величезні кошти за кордоном і на внутрішньому ринку, банки не кредитували виробництво. В цьому році ми отримали результат - сповільнюється економіка, немає доходів, і навіть на соціальні ініціативи президента, під вибори, вони мізерні, вони дають 3-4% нашим людям. Але вони згадали дуже пізно і грошей під це немає", - наголосив екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ініціативи Януковича спровокують масштабну інфляцію, яка зжере виплати за місяць

"Наша сьогоднішня влада досить цинічно ставиться до людей. І думати прицьому про себе самих дорогих. Вони згадують коли на носі вибори. А оскільки економіка зараз м'яко кажучи перебуває в стані стагнації, немає зростаннядоходів, прибутку, інвестицій зарубіжних і тд. То це просто гроші, які я називаю: "недоїдки з панського столу". Ось те, що залишилося, то ми дамо людям", - додав він.

На думку Ланового, восени закінчаться новобудови, гігантоманія, гроші, робітники будуть звільнятися. "Я, на жаль, думаю, що восени, після виборів, можливо - до виборів, будуть адміністративно утримувати ціни на ЖКГ і на продукти харчування, впаде курс гривні. Ми це відчуємо ", - сказав він.
"В економіці нічого приховати не можна. Якщо у вас не зростають валютні обсяги імпортів у доларах, а вони не зростають, тому що у  нас сьогодні експорт не росте, і імпорт майже не росте. Так значить зростання імпортних доходів є результатом підвищення цін", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила зміни до державного бюджету,  які було розроблено у зв'язку з соціальними ініціативами президента України.

Зараз ви читаєте новину «Уряд не зможе виконати соціальні ініціативи президента - Лановий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути